Енемона придоби сграда на БТК в София

1215
Енемона придоби сграда на БТК в София

Енемона АД придоби собствена офис сграда, намираща се в град София, кв. Слатина, ул. Коста Лулчев 20. Сградата е 4-етажна с обща застроена площ от 5 360 кв.м и 50 паркоместа. Стойността на сделката е 2 750 000 евро (без ДДС). Нейното финансиране е осигурено посредством кредит, отпуснат от УниКредит Булбанк, на стойност до 2 817 783 евро, информират от компанията.

Придобиването на недвижимия имот ще увеличи капацитета на усвояваното от икономическа група Енемона офис пространство от 3 555 кв.м на 4 400 кв.м, като ще нарастне и броят на прилежащите паркоместа от 20 на 50, уточняват оттам.

От покупката на офис сградата компанията ще реализира положителна разлика в паричните си потоци. Тя се формира от наема, който дружеството плаща в момента, месечните погасителни вноски по кредита към банката и месечния наем, дължим от БТК за ползване на 976 кв.м от имота.

В резултат на това и намалените разходи от обединяването на всички офиси на едно място, общата икономия на Енемона АД на годишна база възлиза на 380 000 лева.

Акциите на Енемона поевтиняха на БФБ днес с 1.11%, до 8.90 лв. за лот.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg