Енемона с два нови договора

1414
Енемона с два нови договора

Енемона АД е подписала два нови договора, става ясно от интернет страницата на дружеството.

На 22 февруари компанията е подписала ЕСКО договор за изпълнение на инженеринг с гарантиран резултат на обект Многопрофилна болница за амбулаторно лечение в гр. Попово.

Договорът е на обща стойност 2.114 млн. лв., като нетната инвестиция, която Енемона ще направи възлиза на 1.35 млн. лв. Простият срок на откупуване на инвестицията е 7 години.

След прилагане на енергоспестяващите мерки, Енемона гарантира годишна икономия на енергия от 182 391.37kWh/год. или 66.5% от нормализирания разход на енергия за сградата.

Дружеството е одобрено и за изпълнител на договор с предмет: Доставка на оборудване, монтаж и пуск в експлоатация за проект: "Изграждане на завод за дехидратация на обект АЕЦ Моховце, Словашка Република" от италианската фирма Диемме.

С това възлагане стойността на договорите, свързани с изпълнение на СМР на обект АЕЦ Моховце от страна на Енемона АД възлиза общо на 55.67 млн. евро.

Днес книжата на компанията поскъпнаха с 1.98 на сто, до цена от 7.20 лв. за брой.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...