Eврохолд България насрочи ИОСА

678
Eврохолд България насрочи ИОСА

Еврохолд България свиква на 18 януари 2010 г. извънредно Общо събрание на акционерите, информират от групата.

Акционерите ще решават за овластяване на Управителния съвет на Еврохолд и на лицата, които представляват публичното дружество, с правото да издадат от името и за сметка на компанията корпоративна гаранция в полза на Европейската банка за възстановяване и развитие, която да гарантира всички задължения (включително, но не само, задълженията за главница в размер на 10 млн. евро, лихви и разноски) на изцяло контролираното дружество Евролийз Ауто по договор за кредит.

Ще се определи и лимитът за предоставяне на обезпечаване (поемане на задължения като поръчител, солидарен длъжник, гарант) на задължения на Евролийз Aуто по договори за кредити и банкови гаранции от/към местни банки (вкл. банки със седалище в трета държава, получили разрешение от БНБ за извършване на дейност в Република България чрез клон), свързани с предмета на дейност на Евролийз, до лимит от 15 млн. евро за 2010 г., съгласно изискванията на ЕБВР.

Акционерите ще гласуват и промяна на адреса на управление на групата на район Искър, бул. Христофор Колумб 43.

Акциите на Еврохолд поскъпнаха на БФБ днес с 0.49%, до 1.228 лв. за лот, като се изтъргуваха общо 14 408 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg