Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ ще може да увеличава капитала си до 150 млн. лв.

653

Днес акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ взеха решение за промяна на устава на компанията, с което овластиха Съвета на директорите да увеличава капитала до 150 млн. лв. чрез издаването на нови обикновени или привилегировани акции в срок до 5 години от вписване на изменението на настоящата разпоредба от устава в търговския регистър.

По данни на БФБ-София общото събрание на акционерите е гласувало за разпределение на 443 395.12 лв. (90% от преобразувания финансов резултат, определен съгласно чл. 10 от ЗДСИЦ) за дивидент, или 0.007 лв. дивидент на акция.

Останалите 3.672 млн. лв. от печалбата за изминалата година бяха заделени като "Неразпределена печалба".

Фондът промени и адреса си на управление, като вече се помещава на ул. "Леге" 10, ет. 6 в София.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 23 юли 2007 г. По време на днешната търговска сесия обект на търговия бяха 116 480 акции на нива от 1.669 и 1.709 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg