Новият мажоритарен акционер в дружеството "Софийска вода" вече е "Веолия вода" C.А. С присъединяването на "Софийска вода" АД към групата на "Веолия вода" и след проведената среща на акционерите е избран и нов съвет на директорите.

Представителите на "Юнайтед Ютилитис" и ЕБВР в съвета са били заместени от представителите на "Веолия вода" - Етиен Пети, Гиорги Палко, Бруно Рош и Ференц Сюдж. Дьорд Палко вече ще е новият главен изпълнителен директор на дружеството. '

Палко е изпълнителен директор на "Веолия вода" за Унгария, Румъния и Югоизточна Европа, регионален директор на компанията за Унгария, както и генерален мениджър на "Веолия вода" с отговорност за канализацията на Будапеща.

Досегашният прокурист на "Софийска вода" остава на поста си, като политиката на "Веолия вода" е управлението на местните й дружества да се осъществява от местни кадри. Не са извършени промени в останалия състав на изпълнителното ръководство на дружеството.

На 14 юни беше обявено, че е подписано споразумение за разширяване на дейността на френската компания в Европа. Сред придобитите от компанията активи е контролният пакет от 58% от дяловете на "Юнайтед Ютилитис" в "Софийска вода".