Георги Български е новият член на СД на БФБ

1317
Георги Български е новият член на СД на БФБ

Днес, 03 август 2010 год., се проведе редовното годишно Общо събрание на акционерите на "Българска фондова борса-София" АД.

Акционерите одобриха отчета на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2009 год., приеха доклада на регистрирания одитор за 2009 год. и избраха "АФА" ООД за регистриран одитор за 2010 год.

Общото събрание освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите на Борсата за дейността им по управлението на дружеството за 2009 год.

За нов член на Съвета на директорите бе избран Георги Български. Той е завършил бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. През 2006 г. получава стипендия за обучение по инвестиции към университета Джорджтаун, САЩ. Български е сертифициран финансов риск мениджър (FRM) и сертифициран финансов анализатор (CFA). Той е лицензиран инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.

Георги Български е работил в банковия и в небанковия финансов сектор. От април 2010 г. е директор на дирекция „Търговия, емитенти и членство" в БФБ. Преподава Финансов мениджмънт в City University of Seattle-България.

За председател на Арбитражния съд към БФБ бе избран Дончо Донев, а за заместник-председател Николай Ялъмов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg