"Холдинг Пътища" АД сключи, заедно с "Мостстрой" АД (като кредитополучатели), Рамков договор за ползване на кредитна линия с "УниКредит Булбанк" АД, София, както и Индивидуален договор за банков кредит, показва корпоративно съобщение в бюлетина на Profit.bg.

Размерът на общия кредитен лимит, отпуснат на двете дружества по посочения Рамков договор, е 25 млн. евро, но при съобразяване с ползваните от "Мостстрой" АД средства по индивидуалната му кредитна линия (в размер до 13 млн. евро).

Вчера стана ясно, че Холдинг Пътища” АД е участвал при учредяването на „Мостстрой Изток” АД, като e записал 10% от акциите и е вписан като Изпълнителен директор.

Дружеството има за предмет на дейност строителство, ремонт и поддържане на пътища и пътните съоръжения и е създадено с цел участие в търгове за обществени поръчки в Полша, Украйна и Русия.

Също 10% от дружеството притежава и Мостстрой АД, показва проверка на Profit.bg. По 40% от компанията са собственост на Транс Нове ООД и Риджънъл Роуд ЕООД.

Само преди седмица проверка на Profit.bg. показа, че Холдинг Пътища АД и Мостстрой АД са записали по 25% от капитала на Консорциум Ем и Ем Канстръкшън 2008. Третият акционер в консорциума е Металконтакт България ЕООД, имащ 50% от капитала.

Освен участието си в нови компании, преди два дни от Холдинг Пътища информираха, че дъщерната им компания Пътинженеринг-М е придобила 50% от Пътстройинженеринг, част от портфейла на Холдингoво дружество Дунав.