HP обяви днес най-новите попълнения в портфолиото си от тънки и леки преносими, и мини компютри, в т.ч. най-тънкия преносим компютър с максимална производителност на батерията в света.

Новият HP ProBook 5310m е ултра тънък и лек преносим компютър за мобилни бизнес потребители. Той тежи 1.7 кг., а дебелината му е едва 23 мм. HP ProBook 5310m включва цялостно и лесно за използване решение за сигурност - HP ProtectTools, както и софтуер за пълна производителност, разширени възможности за свързаност, в т.ч. вграден 3G модем, и поддръжка на бизнес оперативни системи.

Стандартната литиево-полимерна батерия е с живот до 7 часа, а опционалната 6-клетъчна батерия, която ще се появи на пазара по-късно тази година, допълнително ще увеличи времето за работа на компютъра.

Животът на батерията ще варира в зависимост от модела на продукта, неговата конфигурация, използваните приложения, функции и настройки за консумацията на енергия. Максималният капацитет на батерията ще намалее с времето и употребата на компютъра. Продава се отделно или като компонент към продукта.

Специалният слой срещу надраскване и влагоустойчива клавиатура допълнително предпазват компютъра.

Най-новите тънки и леки преносими, и мини компютри от HP са налични на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка, както следва. HP ProBook 5310m ще е наличен от 1 октомври 2009 г. на препоръчителна цена от 599 евро.

Препоръчителната цена подлежи на промяна в зависимост от страната и спецификациите на продукта.