Интеркапитал ПД получи отсрочка по облигациите си

1462
Интеркапитал ПД получи отсрочка по облигациите си

На Общо събрание на облигационерите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ-София, проведено днес, беше взето решение за преструктуриране на задълженията по емисия корпоративни облигации с общ размер 5 млн. евро.

Общото събрание реши да удължи срока на емисията с 36 месеца (считано от 14.08.2010 - до 14.08.2013).

Лихвата по облигационния заем се изменя на 9.5 % на годишна база, платима на всеки три месеца. Лихвата дължима към 14.08.2010 г. ще бъде изплатена на тази дата при непроменен лихвен процент (9%).

От 2010 до 2012 г. ще бъдат изплащани по 500 хил. евро от главницата, а остатъка от 3.5 млн. евро ще бъде изплатен 2013 г.

Също така, обслужващото дружество ще получи възнаграждението си, в размер на 20% от печалбата, след пълното погасяване на облигационната емисия.

Освен това, Интеркапитал Маркетс АД (обслужващото дружество) ще получава възнаграждение от 2% от собствения капитал на АДСИЦ-а, а не от активите, както бе досега.

Емисията е застрахована в Евроинс АД.

Най-големи държатели на облигации са Юробанк И Еф Джи България с 1 млн. евро, както и ПОК Доверие и фондовете й с общо 1.55 млн. евро. Пенсионните фондове ДСК притежават книжа за 650 хил. евро.

Да припомним, че в момента тече увеличение на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт с размер до 57 883 524 лв., разпределени в 19 294 508 обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. всяка и емисионна стойност 3 лв. Все още няма информация каква част от новите акции ще бъдат записани.

В сряда стана ясно, че Съветът на директорите на Варшавската фондова борса е допуснал до търговия акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ в размер на 4 823 627 броя на Алтернативната система за търговия „NewConnect", организирана от борсовия оператор.

Очаква се датата на първа котировка на акциите на борсата да бъде в периода 9 август (понеделник) - 13 август (петък) 2010 г.

Основният проект на компанията е апартаментният комплекс „Марина Кейп" (на снимката), намиращ се до крайморското село Ахелой (в непосредствена близост до к.к. Слънчев бряг). До този момент са изградени 65 000 кв. м разгърната застроена площ (РЗП), представляващи 762 апартамента, 6 заведения (ресторанти и кафенета), търговски площи и други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg