КДН инвестира в разширяване на производството на тръби и фитинги

1455
КДН инвестира в разширяване на производството на тръби и фитинги

След направените крупни инвестиции през изминалите години, инвестиционната програма на Капитан дядо Никола за 2008 г. е по-скромна и е насочена предимно в осъвременяване и разширяване на производството на тръби и фитинги за водопреносни и канализационни системи, става ясно от доклад за дейността на компанията.

Програмата предвижда закупуването на 7 линии за производството на тръби от РЕ и РР от фирма Микросан – Турция на стойност 1.15 млн. евро, две устройства за гравиметричен контрол и осем захранващи устройства от фирма Тепро – Турция на стойност 61 хил. евро, както и два броя навиващи механизми от фирма Омега – Турция на стойност 130 хил. евро.

Финансирането на изброените по-горе съоръжения ще бъде поето от мажоритарния собственик. Пускането им в експлоатация ще увеличи с 15% производството на най-търсените по видове и размери продукти, които ще бъдат насочени към клиенти в страната, Румъния, Турция и Албания.

През 2007 година бяха доставени 43 броя шприцавтомати от фирма Sет Gроуп – Дания, от които 24 броя за – РР фитинги и 16 броя – за PVC фитинги и 3 броя – за опаковки за еднократна употреба. Доставени са 9 броя комбинирани шприцформи за РР и PVC фитинги от фирма IFW – Австрия.

Доставени са и 29 броя инструментални машини – борверзи, ерозийни машини, вертикални центрове от фирми Awea, Yivh, Oskar – Тайван. Доставени бяха 5 броя фрези и стругове от фирми в България – Арсенал – Казанлък, ЗГММ – Перник и ЗММ – София.

През 2007 г. беше завършен строежът на новия цех за производство на опаковки за еднократна употреба и РР фитинги. Предстои комисия за въвеждане на цеха в експлоатация. През 2007 г. беше започнат строеж на нов склад за готова продукция. През 2008 г. предстои въвеждането му в експлоатация, става ясно още от доклада.

Капитан дядо Никола приключи 2007 г. с нетна печалба в размер на 148 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 362 хил. лв. за година по-рано. Приходите от продажби за изминалата година са на стойност 51.94 млн. лв., срещу 47.7 млн. лв. за 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg