Общо 117 сделки с правата на Химимпорт в първия ден на търговия

506
Общо 117 сделки с правата на Химимпорт в първия ден на търговия

В първия ден на търговия с правата на Химимпорт бяха осъществени общо 117 сделки, в които се прехвърлиха 87 316 права. Оборотът за деня по позицията възлезе на 39 340.66 лв.

Минималната цена, на която се сключиха сделки бе 0.367 лв., а максималната достигна 0.60 лв. за право. Присвоеният борсов код на правата е R1CHIM.

Срещу 6.5 от издадените права всеки от инвеститорите ще има възможността да запише една от новите акции на дружеството по емисионна цена от 11.00 лв. Химимпорт планира да увеличи капитала си от настоящите 130 млн. лв. на 150 млн. лв., което означава, че в касите на дружеството могат да постъпят свежи 220 млн. лв.

Правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала, ще се търгуват до 21 септември, а аукционът за неизползваните права ще се състои на 2 октомври. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 17 октомври.

ТБ УниКредит Булбанк и ТБ Централна кооперативна Банка са борсови членове, упълномощени да обслужват увеличението на капитала.

Днес акциите на Химимпорт се търгуваха на нива от 13.87 до 14.07 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg