Оловно цинков комплекс получава сертификат за инвеститор първи клас

529

Днес, 7 юни 2007 г., Оловно цинков комплекс АД, Кърджали ще получи сертификат за инвеститор първи клас от Българската агенция за инвестиции за проекта „Модернизация и разширение на Цинков завод" на стойност 68 млн. евро, съобщава БФБ.

В обхвата на планираната инвестиция са: нов електролитен цех, нов пържилен цех и нова инсталация за сярна киселина. Ще бъдат внедрени модерни технологии, чрез които ще бъдат достигнати високи стандарти за ефективност на производството, както и най-стриктните изисквания за околна и работна среда, съгласно българското и европейско законодателство, допълват от ОЦК.

Капацитетът за производство на цинк ще бъде повишен почти двойно. Произвежданият цинк ще бъде от най-високо качество, марка SHG Zinc (Special High Grade Zinc) c чистота 99,995%.

Инвестициите от първи клас са значими проекти, които се ползват с протекциите на държавната и местната администрация.

Оловно цинков комплекс обяви нетна печалба от 4.951 млн. лв. за първото тримесечие на 2007 г., спрямо положителен финансов резултат от 893 хил. лв. за година по-рано.

Нека също припомним, че Общото събрание на акционерите на Оловно цинков комплекс АД взе решение за разпределение на брутен дивидент от 0.10 лв. на акция (0.093 лв./акция нетен дивидент).

Днес се изтъргуваха близо 26 хил. акции на дружеството на средна цена 45.02 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...