Oracle с 33% ръст на приходите през финансовата 2011 година

421
Oracle с 33% ръст на приходите през финансовата 2011 година

Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) обяви ръст от 33% на приходите, които достигат 35.9 млрд. долара за финансовата 2011 година, завършила в края на май. Продажбите на нови софтуерни лицензи са нараснали с 23% до 9.2 млрд. долара. Приходите от подновени софтуерни лицензи и технологична поддръжка отбелязват ръст от 13% и възлизат на 24.8 млрд. долара през периода. Продажбите на хардуерни системи възлизат на 4.4 млрд. долара.

Нетната печалба на Оracle за финансовата 2011 г. е нараснала с 39% до 8.5 млрд. долара, което прави 1.67 долара печалба на акция или с 38% повече от предишната година. Това се казва в официално прессъобщение на компанията, по повод постигнатите финансови резултати.

„През финансовата 2011 бизнесът на Oracle с бази данни отбеляза най-бърз растеж от десетилетие насам", каза Лари Елисън, главен изпълнителен директор на компанията." В последните няколко години добавихме нови функционалности към Oracle базите данни както за „облачните" технологии, така и за in-memory базите данни, което доведе до значителен ръст на продажбите на бази данни".

Заедно с финансовите резултати за годината компанията отчете и тези за последното й, четвърто тримесечие.

"В четвъртото ни тримесечие постигнахме ръст от 19% на новите софтуерни лицензи и то почти без помощта на придобивания", заяви Сафра Катц, президент и главен финансов директор на Oracle. "Този силен органичен ръст, комбиниран с подобряване на оперативната ефективност ни даде възможност да направим марж от 48% през периода. Както нашите резултати показват, ние ясно надминахме дори своите високи очаквания за бизнеса на Sun".

„В допълнение на рекордните продажби на софтуер, нашите Exadata и Exalogic системи също силно допринесоха за ръста през четвъртото тримесечие", коментира Марк Хърд, президент на Oracle. "Днес ние имаме повече от 1 000 Exadata машини, инсталирани по целия свят. Целта ни е да утроим броя им през финансовата 2012 година".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg