Оргахим минимизира загубата си за първото тримесечие

1378
Оргахим минимизира загубата си за първото тримесечие

Оргахим АД намалява загубата си за първото тримесечие до 83 хил. лева, спрямо 2.023 млн. лева година по-рано, се вижда от отчета на компанията.

През първото тримесечие на 2010 година дружеството е реализирало продажби на готова продукция и суровини за 15.707 млн. лева, в сравнение с 19.025 млн. лева за първото тримесечие на миналата година.

Дружеството е реализирало износ за 11.109 млн. лева, което представлява 71% от общите продажби.


Към настоящият момент Оргахим среща затруднения, вследствие на нередовните доставки на ортоксилол, главната суровина за производство на фталов анхидрид, от местния доставчик Лукойл Нефтохим, Бургас.

„Сега компанията използва външни източници за доставка, които утежняват себестойността и намаляват конкурентоспособността и печалбата", коментират от Оргахим.

Оргахим АД е най-големият производител в България на бои, лакове, лепила и смоли, и единственият производител на фталов анхидрид.

Уайтбийм Холдинг държи 322 863 акции, или 64.21% от капитала. Други по-големи акционери са УПФ Доверие АД с 6.39%, ONGOING INVESTMENTS LIMITED с 5.40%, RC2 (CYPRUS) LTD. - 2.37% и ППФ Доверие има 1.40 на сто.

Последната сделка по позицията е на цена от 85.90 лева за акция.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg