Марицатекс АД-Пловдив свиква Общо събрание на акционерите на 25 април 2007 г., на което ще се гласува покриване на загубите без право на приспадане от предходни години за сметка на допълнителните резерви, съобщава БФБ.

Също така ще бъде подложено на гласуване решение за участието на Марицатекс АД-Пловдив като акционер в Доверие Енергетика АД - Враца с апортна вноска.

Общото събрание ще гласува и точка за продажба на ДМА на Марицатекс АД-Пловдив - земя и сграда, представляващ УПИ XIIV - производствена дейност от кв. 2 на Северна индустриална зона, за която сделка не се изисква предварително съгласие от ОСА по реда на Закона за публичното предаване на ценни книжа.

ОСА също ще гласува решение за отписване на задължението за изплащане на дивидент от 1997 г. на акционерите, които не са го потърсили в срок.

Събранието ще реши дали одобрява и действията на СД за всички сключени разпоредителни сделки с ДМА на дружеството, извършени за периода от 01.01.2006 г. до 31.12.2006 г.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 14 май 2007 г. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 6 април 2007 г.

Марицатекс АД отчете нетна неконсолидирана печалба за изминалата 2006 г. в размер на 84 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 387 хил. лв. за година по-рано. Непокритата загуба от минали години е в размер на 1.25 млн. лв.

ИХ Доверие АД притежава 58.62% от капитала на дружеството, докато Джифраб ООД и Финансова Къща Евър АД имат съответно 10.00 и 8.4 на сто.

Акциите на Марицатекс се търгуваха сряда на средна цена от 11.13 лв. за брой.