От 6 ст. до 600 млн. лв. искат кредиторите на Кремиковци

358
От 6 ст. до 600 млн. лв. искат кредиторите на Кремиковци

Прегледът на списъка на кредиторите на Кремиковци, разпространен на събранието им, показва, че металургичният гигант дължи както 6 стотинки на няколко лица и фирми, така и 698 млн. лв. на Министерството на икономиката и енергетиката.

Едно физическо лице и един едноличен търговец имат да взимат от комбината 6 стотинки. Задълженията към друга фирма са в размер на 7 стотинки. „Чистота Искър“ трябва да получи 15.80 лв.

Два хотела фигурират в списъка на кредиторите на комбината. Задълженията към Шератон възлизат на около 12 хил. лв., а към „Хилтън“ на близо 25 хил. лв.

След Министерството на икономиката и енергетиката Кремиковци дължи най-много пари по облигационния заем. В списъка на кредиторите срещу облигационерите е написана сума от 692.623 млн. лв. Списъкът на кредиторите съдържа 750 имена и е на обща стойност 2.308 млрд. лв.

Все още избраните от събранието на кредиторите синдици не са встъпили в длъжност. На 26 септември бяха избрани Цветан Банков за постоянен синдик, а съдът назначи временния синдик Ана Миленкова за втори постоянен, след като нито един от другите кандидати не събра над 50 на сто от гласовете на участващите в събранието. Имената на двамата трябва да бъдат публикувани в Държавен вестник и те да започнат да изпълняват задълженията си.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg