На 10 и 11 ноември 2008 год. във Франкфурт се проведе Форум на германския капиталов пазар, организиран от "Дойче Бьорзе".

В тазгодишното издание на най-големия финансов форум в Европа взеха участие близо 5 500 представители на бизнеса от цял свят - частни и публични компании, банки, институционални инвеститори, инвестиционни посредници, консултантски фирми и др.

За първи път в 12-годишната история на форума "Дойче Бьорзе" съвместно с Българската фондова борса организира "Ден на България".

Това бе първото по рода си роуд шоу на българския бизнес в чужбина, по време на което пред германския финансов елит се представиха едни от водещите български публични компании: Софарма, Химимпорт, Монбат, Енемона, Централна кооперативна банка, Албена, Индустриален холдинг България, Стара Планина Холд, ФеърПлей Пропъртис, Трейс Груп Холд, Спарки Елтос, Еврохолд и ТиБиАй Асет Мениджмънт.

С презентации за икономическото развитие на България и възможностите за инвестиране у нас участваха изпълнителният директор на БФБ-София Бистра Илкова, изпълнителният директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции Стоян Сталев, подуправителят на БНБ Цветан Манчев, заместник-председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Румен Радев, експертът от Министерството на икономиката и енергетиката Димитър Битолски, както и наши дипломатически представители в Берлин и Бон.

От германска страна за двустранните икономически отношения между България и Германия говориха Аксел Хенкел от Министерството на икономиката на Федералната провинция Хесен, Райнер Рийс, управляващ директор на "Дойче Бьорзе", Инго-Ендрик Ланкау, почетен консул на България в Хесен и др.

Българското представяне във Франкфурт предизвика широк интерес и отзвук сред германската финансова общност и специализираните финансови медии, които за първи път получиха възможността да се запознаят така всеобхватно с развитието на капиталовия пазар у нас и да установят пряк контакт с някои от водещите представители на българския бизнес.