Пласираха 17 млн. права на Индустриален Холдинг България на аукцион

405
Пласираха 17 млн. права на Индустриален Холдинг България на аукцион

Цялото предложено количество незаписани права от 17.055 млн. броя на Индустриален Холдинг България бе пласирано по време на аукцион днес на борсата. Цената на право бе 0.001 лв. за брой. Срещу 200 от закупените права може да се запише 1 облигация.

Емисията е в размер на 21.878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка облигация.

Опцията за конвертиране на емисията облигации на Индустриален холдинг България на падежа в акции, и междинно конвертиране на датата на четвъртото лихвено плащане, е при конверсионно съотношение 12.

Облигационният заем ще бъде сключен при записване и заплащане на облигации с обща номинална стойност не по-малка от 11 млн. лв.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти на дъщерни дружества на “Индустриален холдинг“.

Днес по позицията се изтъргуваха 18 444 акции на нива от 4.60 до 5.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg