Плевен БТ покрива задължения към Булгартабак чрез ипотекиране на имот

477
Акционерите на Плевен БТ ще вземат решение за учредяване на ипотека в полза на Булгартабак-холдинг върху недвижим имот за обезпечаване на задълженията на дружеството от 1 285 млн. лв. към холдинга. Това ще се случи на насроченото за 11 януари 2008 г. извънредно ОС, съобщават от Българска фондова борса.

Според приложения мотивиран доклад на Съвета на директорите на дружеството обект на сделката е имот на площ от 84 дка. Според последния отчет на Плевен БТ балансовата стойност на предложения като обезпечение недвижим имот е 1 542 957 лв., което представлява 5.12% от всички активи на компанията.

Пазарната оценка на имота, изготвена от Симстрой ООД, е 1 590 710 лв.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 28 декември. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 21 декември.

Булгартабак холдинг контролира 85.6% от капитала на компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg