Подписката за увеличението на капитала на ЦКБ премина успешно

470
Подписката за увеличението на капитала на ТБ Централна Кооперативна Банка АД () приключи на 5 декември, като записани бяха 10 394 313 нови акции. Емисионната стойност на записаните книжа, в общ размер от 74 839 053.60 лв., бе заплатена по откритата набирателна сметка в Юробанк И Еф Джи България АД.

Според проспекта от банката възнамеряват да придобият активи в четири основни направления.

На първо място постъпилите средства ще се използат за развитие на банкирането на дребно, за кредитирането на малки и средни предприятия. Допълнително ще се подпомогне и осигуряването на по-широка възможност за развитие на останалите дейности на банката, както и подобряване на показателите за капиталова адекватност.

Предвижда се всички набрани чрез емисията средства да се използват за нарастване на обема на кредитния портфейл и структурирането му по оптимален начин в отделните направления. От ръководството планират предприемането на мерки за продължаване тенденцията на разширяване на дейността на банката в областта на ипотечното и потребителското кредитиране.

Днес книжата на ЦКБ поевтиняха с 0.77%, до средните 10.32 лв. и изтъргуван обем от 982 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg