Правата на Инвест Пропърти АДСИЦ се търгуват от 27 март

320

Търговията с правата на Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството, стартира на 27 март, съобщава БФБ - София.

Инвест Пропърти възнамерява да увеличи капитала си от 650 хил. лв. до 5.85 млн. лв., чрез предлагането на 5.2 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Издадените права са 650 хил., като срещу всяко едно могат да се запишат по 8 от новите акции на дружеството. Присвоеният борсов код на издадените права е R3INVE.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 1 000 000 бр. нови акции.

Крайната дата за търговия на правата на борсата е 6 април, аукционът за неизползваните права ще се проведе на 18 април. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 4 май 2007 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 21 март 2007 г.

През миналия месец Инвест Пропърти АДСИЦ закупи поземлен имот в Южна промишлена зона във Видин, с площ от 43 200 кв. м за 3.2 млн. лв. Според проспекта на дружеството, на мястото ще се построи административна сграда с РЗП от 20 хил. кв. м.

Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена по време на търговската сесия от 28 ноември, на цена от 1.15 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg