Приходите на Фазан се повишават над 2 пъти за първото тримесечие

938
Приходите на Фазан се повишават над 2 пъти за първото тримесечие

Нетните приходи от продажби на Фазан АД-Русе за първото тримесечие на 2007 г. са 1.873 млн. лв., спрямо 901 хил. лв. за сравнимия период година по-рано. Данните са от публикувания на БФБ-София отчет на компанията.

За периода печалбата на дружеството нараства над 10 пъти, повишавайки се до 128 хил. лв. в сравнение с едва 12 хил. лв. за първите три месеца на предходната година.

Нарастването на разходите за външни услуги и материали се отрази и при увеличението на общите разноски за периода, които са 1.75 млн. лв., срещу 893 хил. лв. за трите месеца до март 2006 г.

Фазан АД е първата фабрика за производство на чорапи в България, създадена през 1927 г. в Русе.

Тя възниква като смесено българо-израелско дружество за производство на чорапи. След проведената през 1997 г. приватизация предприятието е публично дружество с повече от 2000 акционери.

Мажоритарен собственик е Стара планина холд АД, притежаващ 74.72% от капитала. Вчера по позицията се изтъргуваха 72 акции на нива от 6.17 и 6.50 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg