Слънчев Бряг Холдинг АД отчита неконсолидирана печалба в размер на 43 хил. лв., показват данните от предоставения на БФБ-София отчет за второто тримесечие на дружеството. Само година по-рано холдингът обяви загуба от 86 хил. лв.

За периода холдинговото дружество има 149 хил. лв. постъпления, всичките от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти, което е и причината за положителния финансов резултат за полугодието.

Съвкупните разходи са 106 хил. лв., или с 20 хил. лв. повече от година по-рано, поради нарасналите разходи за лихви и външни услуги.

Към 30 юни Слънчев Бряг Холдинг има основен капитал от 386 хил. лв. и собствен в размер на 9.015 млн. лв. Активите на холдинговото дружество се равняват на 9.693 млн. лв., спрямо 9.541 млн. лв. за година по-рано.

Слънчев Бряг Холдинг притежава по 100% от капитала на Слънчев бряг туризъм и Слънчев бряг имоти, както и инвестиции в Слънчев бряг АД - Сл. бряг, IAB АД – София, Водно стопанство-Бургас АД, Рекорд АД - Г. Оряховица и Осветителна техника АД – Котел.

Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена по време на търговската сесия от 19 юли на цена от 5.05 лв. за ценна книга. В момента оферта за покупка има на ниво от 5.023 лв., а предлагане има на цена от 5.60 лв. за брой.