Към 30 юни 2008 г. Транскарт АД отчита положителен финансов резултат в размер на 367 хил. лв. в индивидуалния си отчет - при реализирани загуби от 320 хил. лв. година по-рано.

Тези резултати бяха оповести от вече бившото ръководството на компанията. На 15 юли 2008 г., с решение на редовно Общо събрание на Транскарт АД, Любомир Каримански излезе от Съвета на директорите на компанията, като мястото му зае Владимир Ангелов.

За краткия период, в който заемаше поста изпълнителен директор, Любомир Каримански успя да изведе дружеството на печалба, като за първото полугодие на текущата година Транскарт АД е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 2.779 млн. лв., при 1.889 млн. лв. година по-рано.

Любомир Каримански инициира поредица от организационни и кадрови промени, които целяха освен оптимизиране на дейността, и да неутрализират тежките последици върху финансовото състояние и добрата репутация на публичното дружество, нанесени с предишното управление на Транскарт АД.

Реализираните приходи към края на месец юни тази година са с 47% по-високи, в сравнение с отчета на индивидуална база в края на същия период през 2007 г.