На 22 март (събота) в курорта Боровец за трети пореден път ще бъде проведено ски състезанието за купата на Българска фондова борса – София. По покана на Клуба на журналистите ААА отново ще се събере инвестиционната общност, за да посрещне заедно пролетта на пистата пред хотел „Рила”.

Очакваме повече от 50 състезатели, представители на поне 20 отбора да застанат на старта в дисциплината гигантски слалом. Отделно ще се състезават мъжете и жените, а трета стартова група е запазена за почитателите на сноуборда.

Всеки ще има право да се спусне по два пъти и да участва в класирането с най-доброто си време, уточни Андрей Аспарухов от „ААА комюникейшънс”, съорганизатор на събитието.

В случай на проблеми със снежната покривка състезанието може да бъде „качено” на 2 500 м в местността „Маркуджиците”, уточни Георги Кочов, спортен директор на „Бороспорт”.

Два генерални спонсора – Инвестбанк и Еврохолд България, направиха възможно състезанието тази година. В подкрепа на каузата още от първото му издание неотменно спонсор е и „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.