Сирма Груп Холдинг започва изплащането на дивидентите за 2021 година

516
Сирма Груп Холдинг започва изплащането на дивидентите за 2021 година

Сирма Груп Холдинг започва изплащането на дивидентите за 2021 година от днес (8 август), съгласно решението на Общото събрание на акционерите на компанията от 24 юни 2022 година. 
 
Банката, чрез която ще се изплаща дивидента, са клон Севлиево и Централните клонове на Обединена българска банка АД. 
 
Дивидентът, който ще бъде разпределен е в общ размер на 1.4 милиона лева и включва остатъка от печалбата за 2021 г. в размер на 930 974.24 лв., както и 469 025.76 лв. от натрупаната неразпределена печалба за минали години. 
 
Сумата на дивидента за една акция е бруто 0.0236 лева и нето (за акционери-физически лица) - 0.0224 лева.
 
Начална дата на изплащане на дивидента е 8 август 2022 година, а крайна дата е 8 февруари 2023 година (шест месеца след старта на изплащането).
 
Дължимите данъци върху дивидентите за физически лица ще бъдат удържани и всенеси от
Сирма Груп Холдинг АД предварително, съобщават още от компанията. 
 
Акционерите, които имат открити сметки при инвестиционни посредници, ще получат
своя дивидент чрез тях, като спазват техните изисквания.
 
Акционерите, които не се обслужват от инвестиционен посредник и чиито акции се
съхраняват по лични сметки в „Регистър А“ при Централния депозитар АД, ще получат своите дивиденти чрез клоновата мрежа на ОББ.
 
При получаване на дивидента лично от акционера е необходим документ за самоличност - лична карта или паспорт, който се представя в банката. При получаване на дивидент, чрез пълномощник е необходимо изрично нотариално заверено пълномощно, с текст съгласно образец от Приложение 1 към настоящото оповестяване, както и документ за самоличност на пълномощника - личната карта или паспорт. Данните на документа за самоличност и пълномощното трябва да съвпадат.
 
 При получаване на дивидент от наследник на акционер са необходими документи за самоличност на наследника и удостоверение за наследници.
 
Към момента акциите на Сирма Груп Холдинг се търгуват на ниво от 0.7550 лв. за брой на Българската фондова борса, като бележат ръст от 52.3% на годишна база. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg