Полски фирми с интерес към инвестиции в Панагюрище

783
Полски фирми с интерес към инвестиции в Панагюрище

Две полски фирми проявяват интерес към инвестиции в Панагюрище, съобщи първият секретар в посолството на Полша у нас Карол Бйеджицки пред участниците в Седмия инвестиционен форум в града, организиран от общинското ръководство и местното Сдружение на предприемачите.

Бйеджицки съобщи, че това са компаниите "Екодагомет" - с опит в областта на изграждането на пречиствателни станции, и "Копрас" - специализирана в изграждането на защитни кофражни стени при строителството на канализационни мрежи.

"Екодагомет" е спечелила вече два търга в България. Заместник-кметът на Панагюрище Велко Сапунджиев посочи, че сред приоритетните цели в работата на общината е подобряването на водоснабдяването на региона.

В тези планове влиза изграждането на язовир "Луда Яна" със заем от Световната банка и на пречиствателна станция за отпадни води, на канализационна и на водопреносна мрежа. За пречиствателната станция предстои да се прави нов проект, защото предишният от 1993 г. е остарял.

Все още не са обявени процедури за изпълнител, проектант или инженерингово изпълнение по Закона за обществените поръчки, каза заместник-кметът. Очаква се финансиране на проекта, за който ще се кандидатства по оперативните програми "Регионално развитие" и "Околна среда".

По данни на посолството на Полша за 2007 г. полските инвестиции в България са 40 милиона евро с тенденция тази година да се увеличат. Ръстът на стокообмена, който през 2007 г. е бил 600 милиона евро, е 17 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg