Търговията по безмитните зони на Турция е достигнала 25 млрд. долара за 2007 г.

887
Общата стойност на търговията, реализирана по безмитните зони на Турция за изминалата 2007 година, се е увеличила с 3.1%, достигайки стойност от 24.75 млрд. долара, съобщава Turkish.Daily.News.

Най-голям принос в общия оборот от безмитната търговия има свободната зона на Истанбул, на която се падат около 6.3 млрд. долара. На свободната зона, разположена на пристанището в Истанбул, се падат около 4.1 млрд. долара, а на летището - останалите 3.6 млрд. долара.

Голямо развитие и засилване на оборота от търговията по свободните зони в Турция се наблюдава и по големите пристанища Ризе и Табозон, разположени по бреговете на Черно море.

Обемът на търговията, която турската страна осъществява, е заедно с този на страните от Европейския съюз и Организацията за Икономическо сътрудничество и развитие.

Свободните безмитни зони са специални проектирани пространства, където нормалните търговски бариерите между нациите са премахнати и цените на продаваните продукти са лишени от допълнителни такси.

Турската страна, както много други, използва тези свои зони, за да може да увеличава продажбите си и ускорява навлизането на чуждестранни инвестиции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg