Топ мениджърите в Букурещ с над 50 пъти по-високи заплати от тези във вътрешността на Румъния

487
Топ мениджърите в Букурещ с над 50 пъти по-високи заплати от тези във вътрешността на Румъния

Водещите мениджъри на международни компании с подразделения в столицата на Румъния водят в класацията на най-добре платените румънци, като заплатата на най-добре платиените такива превишава близо 50 пъти средната за мениджърите във вътрешността, посочиха данните на Националната фискална агенция (ANAF).

На фона на получаваната от най-добре платения през 2005 година мениджър с нетно възнаграждение от близо 110 000 евро, това на мениджъри на компании във вътрешността е близо 50 пъти по-малко, сочат още данните.

Най-високата заплата е била регистрирана в търговския сектор, като не са предоставени данни за организацията, която я е плащала.

Този факт се обяснява от специалистите с факта, че централите на почти всички големи международни компании са ситуирани в столицата, а заплатите на топ мениджърите са обвързани директно с постигнатите от ръководените от тях компании резултати.

На второ и трето място сред най-добре платените мениджъри се нареждат ръководители със заплати и бонуси в размер от над 83 000 евро на месец в сектора на софтуерните разработки, сочат още данните.

Топ мениджърите в хранителния сектор в столицата са били с нетна заплата от над 34 000 евро през 2005 година, сочат още данните.

Най-добре платените мениджъри в банковия сектор са получавали заплати в размер на 28 000 евро през 2005 година.

Заплатите на водещите мениджъри в банковия сектор стартира обикновено от 7-8 хиляди евро на месец и много често превишават значително сумата от 20 000 евро на месец.

Най-високата заплата в хотелиерския сектор в столицата е била в размер на 15 000 евро на месец, а тази в застрахователния е възлязла на 12 000 евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg