Сирма се включи в новата изследователска програма за МСП на ЕБВР

1005
Сирма се включи в новата изследователска програма за МСП на ЕБВР

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви старта на двегодишна изследователска програма в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП), които се листват на националните фондови борси в България, Хърватска, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения. Българската софтуерна компания Сирма ще вземе участие в начинанието, заедно с други дружества от страната и региона. Програмата ще бъде финансирана от фонда Taiwan Business-EBRD Technical Cooperation Fund.

Основната цел е да бъдат създадени висококачествени изследователски доклади, с чиято помощ да се преодолеят информационните бариери, които отслабват ликвидността на пазара. Увеличавайки прозрачността на пазарите чрез осигуряване на повече надеждна информация се сочи като ключов фактор за разширяване на възможностите за финансиране на малки и средни фирми от региона. Всички изследователски доклади ще бъдат достъпни свободно в новосъздадения информационен хъб.

Програмата съответства изцяло на целите на екшън плана на Европейската комисия за създаване на съюз на капиталовите пазари. Тя ще бъде осъществена от инвестиционната банка Wood & Company, специализирана в развиващите се пазари.


„Осигуряването на регулярни финансови отчети на английски език, подкрепени от инвестиционните доклади, генерирани от програмата ще се превърне в еталон за всички листвани компании в региона“ - заяви по този повод Станислав Танушев, Директор по взаимоотношенията с инвеститорите в Сирма Груп Холдинг

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg