ЕП взима спешни мерки за справяне с бездомността

376
ЕП взима спешни мерки за справяне с бездомността

Председателят на ЕП Hans-Gert Pöttering обяви за приета писмена декларация за премахване на уличната бездомност, след като под нея се подписаха повече от половината депутати.

В Декларацията за премахване на уличната бездомност депутатите призовават Комисията да разработи европейско рамково определение за бездомност, да събере надеждни статистически данни и да предоставя ежегодни отчети относно предприетите действия и постигнатия напредък в държавите членки на ЕС по отношение на въпроса за премахване на бездомността.

Подчертавайки факта, че всяка зима на територията на ЕС хора умират вследствие на измръзване, поради липса на жилища за настаняване в спешни случаи и отсъствие на специализирани служби, които да обслужват техните нужди, депутатите настоятелно приканват държавите-членки да разработят „зимен план за спешни действия” като част от по-широка стратегия за борба срещу бездомността.

Декларацията е внесена от Mary Lou McDonald (ЕОЛ/СЗЛ, Ирландия), Jacek Protasiewicz (ЕНП-ЕД, Полша), Claude Moraes (ПЕС, Обединено Кралство), Gérard Onesta (Зелени/ЕСА, Франция) и Jean Marie Beaupuy (АЛДЕ, Франция).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg