Европейската комисия засилва борбата срещу фалшификатите

393
Европейската комисия засилва борбата срещу фалшификатите

Европейската комисия свиква на 13 май конференция, посветена специално на борбата с фалшификатите, внасяни или произвеждани в Европейския съюз.

На конференцията ще бъдат разисквани не само мерки за усилване на борбата с фалшифицирани стоки в съюза, но също и отражението на тези стоки върху пазара на труда в Европа, възможните рискове за здравето на потребителите, заяви Оливер Дрюс, говорител на европейския комисар за вътрешния пазар и услугите Чарли Макрийви.

Конференцията се свиква след анализи на Европейската комисия, че нарушенията в областта на интелектуалните права като търговски марки и патенти са все по-често срещано явление.

В същото време фалшифицирането и интелектуалното "пиратство" имат разрушителни последствия върху икономиката и създаването на нови работни места, върху сигурността на потребителите.

Неотдавнашно изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показа, че търговията с фалшифицирани стоки в световен мащаб надхвърля 200 млрд. долара годишно. Ето защо Европейската комисия се отнася изключително сериозно към фалшификатите, заяви Оливър Дрюс.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg