На британците не им се работи

359
На британците не им се работи

Според социологически проучвания, проведени по поръчка на британската компания за човешки ресурси „Investors in People“, 40% от британците обмислят през следващата година да напуснат работа.

Основните причини за подобни настроения според социолозите са липсата на стимул за действие, твърде голямото натоварване, невъзможност за израстване в службата и ниско заплащане.

Мнозина от запитаните са казали също, че освен запознаването с непосредствените им задължения при наемането им на работа началниците не им оказват никаква друга подкрепа. Изследването показва, че най-вече искат да напуснат онези, които са работили в съответната фирма година-две. „Подобна ситуация не може да не буди тревога.

И не само затова, че толкова голям процент от служителите не изпитват никаква мотивация, а и защото всички те в един прекрасен ден могат да си тръгнат и да затворят вратата след себе си“, казва генералният директор на „Investors in People“.

Според специалисти служителите имат нужда от подкрепа от страна на началниците си, те трябва да получават някаква оценка за своята дейност, в противен случай започват да пренебрегват задълженията си и в края на краищата ще поискат да си тръгнат.

Според проучването недоволни от условията на труд са преди всичко служителите в големите компании с персонал от над 5 000 души. 39% от тях имат желание да напуснат. В организации със щат до 250 човека недоволните от липсата на стимули са 30%.

БГНЕС, Снимка: БГНЕС, EPA

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg