Печалбата на NYSE Euronext Inc. нараства над два пъти през първото тримесечие

932
Печалбата на NYSE Euronext Inc. нараства над два пъти през първото тримесечие

Печалбата на най-голямата фондова борса - е нараснала над два пъти през първото тримесечие на годината.

След наскорошното приключване на сделката по сливането на двете компании тримесечната печалба на компанията се е повишила до 67.6 млн. долара, или 0.43 цента на акция, в сравнение с 30.3 млн. евро, или 0.24 долара на акция година по-рано.

Приходите са се повишили с 33% до 185.6 млн. долара, посочиха още данните.

Резултатът обаче се оказа леко под средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалбата на акция да възлезе на 46 цента, а приходите в размер на 356 млн. долара.

От компанията заявиха, че ще продължат да предлагат нови продукти и услуги за инвестиционната общност, които се очаква да са в основата на по-нататъшните добри резултати на борсата.

През първото тримесечие на настоящата година на нюйоркската фондова борса са били листнати 72 нови компании.

В резултатите не са били включени тези на новопридобитото борсово звено Euronext, което оперира на регионите пазари в Лисабон, Париж, Брюксел и Амстердам, както и посредством борса за търговия на опции в Лондон.

От NYSE приключиха сделката по придобиването на пан-европейската борса на стойност 14 млрд. долара през този месец, като се създаде най-голямата световна глобална борса и първата презокеанска такава.

От компанията вече оповестиха плановете си за по-нататъшно разширяване на бизнеса си с деривати в световен мащаб.

През изминалата година щатската борса бе начело на група от инвеститори, закупили 20% от индийската фондова борса.

Сделката доведе до по-нататъшна вълна от опити за сливания и поглъщания в сектора и консолидиране на бизнеса на борсите в световен мащаб.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg