Петролът поскъпва над 83 долара за барел

448
Петролът поскъпва над 83 долара за барел

Цената на суровия петрол с доставка през ноември отбеляза повишение вчера, като завърши щатската борсова сесия нагоре с 1.78 долара, до 83.08 долара за барел.

Повишението до голяма степен се предопредели след данните за запасите на петрол и петролни продукти, изнесени вчера, отчели изненадващо понижение за седмицата до 5 октомври.

Енергийното министерство обяви понижение от 1.7 млн. барела на запасите на петрол, което се оказа значително под средните очаквания на инвеститори и анализатори за повишение от 1 млн. барела за посочения период.

Запасите на бензин обаче са се повишили с повече от очакванията, като за седмицата те са нараснали с 1.7 млн. барела, на фона на очакванията за ръст от 300 000 барела.

Дестилираните горива са нараснали с 600 000 барела, като повишението отговори на консенсусните очаквания.

По-рано от Международната Енергийна Агенция заявиха, че световните запаси на петрол на 30-те страни от ОИСР са се понижили с 21 млн. барела през август до 2.66 млрд. барела, което е със 70.4 млн. барела по-малко от същия месец на миналата година.

По време на азиатската борсова сесия, суровият петрол регистрира минимално понижение от 4 цента, като се задържа над 83 долара за барел. Спад регистрира и цената на петрола тип брент, който по време на азиатската търговия загуби 8 цента, до ниво от 80.07 долара за барел.

Фючърсите на бензина се понижиха с 0.36 цента, до ниво от 2.063 долара за галон, докато тези на отоплителното гориво намалиха стойността си с 0.1 цента, до 2.2465 долара за галон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg