Търсенето на индустриални имоти в Пловдив нараства

3397
Търсенето на индустриални имоти в Пловдив нараства

Превръщането на Пловдив в индустриалната столица на България увеличава постоянно инвестиционния интерес. Ключовото местоположение на града го прави развит индустриален и логистичен център и привлича все повече компании, в това число и големи световни производители от различни сектори, които инвестират и разширяват дейността си в региона.

Това води до увеличаване на търсенето на индустриални площи, в сравнение с предходната година. Тенденцията беше отчетена по време на семинар, организиран от платформата БГ склад.

На събитието беше представен проектът за развитие на „Индустриален парк Марково“, зад който стои Галакси Инвестмънт Груп.  От компанията акцентираха върху удобната и атрактивна за малки и големи производства локация на Околовръстен път Пловдив.

Паркът е с големина 158 000 кв. м  и се намира в южната част на града, на 15 км и с лесен достъп до автомагистрала Тракия, на 10 км от летище Пловдив и на по-малко от 5 км от Митница Пловдив. Предлагат се и различни варианти за развитие на зоната, съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона.

Предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. От Галакси Инвестмънт Груп съобщиха, че вече има регистриран сериозен инвеститорски интерес и припомниха, че е възможна продажбата на различни по големина парцели, съобразени изцяло с бъдещата дейност, която ще се развива в зоната.

Локацията на „Индустриален парк  Марково“ е стратегически подбрана и от гледна точка на наличието на много и добре обучени кадри, които завършват техническите средни и висши учебни заведения  в града, както и възможността да се привлече работна ръка от малките общини в района.

Работата на индустриална зона Марково на практика ще развива на юг град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите около Раковски, Радиново и Куклен. В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив.

Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по–ниските производствени и оперативни разходи и развита транспортна инфраструктура, която подпомага процеса на индустриализация на региона.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg