В Германия крадци отмъкват от магазините по ?6 млн. дневно

839
В Германия крадци отмъкват от магазините по ?6 млн. дневно

През 2006 година германската търговия на дребно е загубила два милиарда евро от крадци - значи дневно стоки за около шест милиона евро сменят собствеността си безвъзмездно. А в търговските обекти се влага близо милиард за да се попречи на крадците, информира Die Welt.

Според Холгер Венцел, ръководител на главния съвет на търговията на дребно в Германия, дневната загуба за магазините е сравнима с една „прилична печалба от тото". Статистиката за кражбите е изготвена от кьолнския институт EHI, съобщава Money.bg.

Не само крадците отвън са заплаха за добрия бизнес - присвоявания и криминални деяния за 2006 са довели до „дефицит на наличностите" в търговията на дребно за почти четири милиарда. Според специалисти, двата милиарда от кражби се прехвърлят върху потребителите както например компонентите в цената „труд" или „себестойност".

През 2006 броят на регистрираните кражби от магазини е паднал с 5,1% до 428.553 случая на липси, разбрали са полицейските служби. Обаче това не значи, че има по-малко кражби, тъй като голяма част от случаите се поемат от детективите и службите по сигурността на търговските вериги. Но те се споменават рядко. Магазините не бързат да съобщават за кражби в полицията - глобите са прекалено малки. Така че „тъмното разрешение" на случаите е 95%.

Притеснителни за предприятията са увеличените организирани кражби от магазини. Разходите от кражби и мерките за сигурност, струващи ежегодно около милиард, заплашвали да застрашат и без друго ниските печалби на германските търговци, пише Money.bg.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg