10 от най-отвратителните медицински процедури

21869
10 от най-отвратителните медицински процедури

Никой не иска медицинското лечение да бъде инвазивно, болезнено или отвратително. Искаме да се случи бързо и лесно и отново да сме щастливи. За съжаление обаче, не всички болести се повлияват толкова добре.

За да бъдат бързо излекувани, понякога хората прибягват до драстични и отвратителни мерки. От операция до чудодейни хапчета, измислени са редица гадни процедури за лечение. Ако мислите, че стомахът ви е готов за този списък, вижте го.

Остра субдурална хематома

Острата субдурална хематома е едно от най-смъртоносните наранявания на главата. Единственият начин човек да бъде спасен изисква лекарите да отворят черепа, за да имат достъп до мозъка и бавно да отстранят съсирека.

Терапия с червеи

През 2004 г. е одобрена медицинската употреба на червеи при нелечими рани. Проучванията показват, че процесът се подпомага, защото червеите ядат мъртвата тъкан, но оставят здравата.

Хапчета с фекалии

Някои хора, които страдат от псевдомембранозен колит, имат силна диария. За се излекуват, обикновените антибиотици не помагат, но има специални фекални хапчета, които идват на помощ.

Плесенясал хляб

Въпреки че не препоръчваме това да се прави у дома, последните проучвания показват, че Phycomyces blakesleeanus - често срещана плесен, намираща се върху хляб, би могла да помогне за борба с инфекциите на рани.

Изследователите се опитват да намерят начини да използват това в наша полза, като ги превръщат в хирургически превръзки.

Палец на ръката или крака

Ако трябва да избирате между палеца на ръката или крака, кой бихте избрали? Това е неприятният избор, който трябва да направи един австралийски работник, когато загубва палеца на ръката си. Ръката без палец е по-безполезна от крака без голям пръст.

Древна отвара за лечение на метицилин-резистентния стафилокок

Стара англосаксонска рецепта, включваща вино, чесън и жлъчка от крави, е доказано по-ефективна от съвременните лекарства за лечение на това заболяване.

Тайни, които вашият доктор може би не иска да знаетеПонякога обучаващите се може да са по-внимателни с вас

Кърма

Шведските изследователи откриват, че туморите на пикочния мехур намаляват само за пет дни, след като на пациентите им е дадена съставка на кърмата. Те също така смятат, че може да има потенциални употреби при акне, диабет и болестта на Паркинсон.

Хелминова терапия

Ако имате заболявания, като болеста на Крон, множествена склероза, астма или възпаление на червата, може да се използва хелминова терапия. Това означава да пиете яйца от червеи, брадавици или аскари.

Интравитреално инжектиране

Интравитреалното инжектиране не е за хората със слаби сърца. След обезболяване на окото, лекарят вкарва игла, инжектирайки лекарство близо до ретината в задната част на окото. Това лечение помага да се лекува и предпазва окото от определени заболявания.

Фекална трансплантация

Като начин за борба с определени бактерии - c.diff, лекарите използвали фекални трансплантации, за да поддържат здрави червата. Това е доста неприятна процедура за трансплантация чрез колоноскопия. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg