Няколко вида чаши за вино

След като навършите 30 г., трябва да знаете, че бялото вино не може да се поднесе в чаша за червено, а шампанското в чаша за бяло. Затова се заредете с няколко комплекта за всеки тип.

Остър нож

Независимо дали изберете японски или швейцарски, керамичен или стоманен, не се притеснявайте да дадете повече пари за хубав нож. С времето той ще се изплати.

Престилка

Няма нужда да се чувствате като домакиня от 50-те. Те са много практични и полезни, а могат да бъдат и красиви.

Тава със скара за печене

Не се сърдете, ако вашата майка или баба ви подарят такава. Един ден ще осъзнаете колко необходима е тя за неделния обяд или за приготвяне на печеното пиле.

Дъска за рязане, но не пластмасова

Няма нищо лошо да приготвяте храната със стил. Затова инвестирайте в хубава дървена дъска.

Чугунен тиган

Соте, печено, на пара, пържено или за ризото, няма по.хубаво нещо от добрия тежък чугунен тиган. Освен това може да го ползвате на котлона или фурната и да го поднесете директно на масата.

Хаванче

Идеалният аксесоар да направите песто или да счукате подправки. Освен това ще седи много хубаво на рафта.

Кафе машина

Да сервирате кафе от бурканче е недопустимо, при положение че на пазара има кафе машини, които не са скъпи.

Кухненски робот

Много полезен уред, който може да използвате за направа на всичко – от тесто, през смути, до нарязване. Инвестиция, която ще се изплати.

Бурканче за сол

Но не какво да е, а много шик и различно бурканче, с което готвенето ще бъде по-голямо удоволствие.

Повече от една готварска книга

Няма по.хубаво време от сега, за да разширите кулинарния си репертоар. Опитайте да сготвите и чуждестранна кухня.

Фино ренде

Чудесен уред за всяка рецепта, в която се искат лимонови корички. Или пък да настържете пармезан.