Пазарът в Лос Анджелис винаги се е радвал на голям интерес и е доста горещ по отношение на високия клас жилища. Този октомври обаче тук бяха направени няколко забележителни пордажби.

Нека видим какво се крие зад стените на тези домове за 10 + милиона долара.

100 милиона долара — Holmby Hills

Това мега имение се намира на North Carolwood Drive и е продадено на основателя на Platinum Equity и собственик на Detroit Pistons Том Горес в сделка, която достигна по цена тази за имението на Playboy.

Разработено от Гала Ейшър, преди две години земята е продадена за 13.2 милиона долара, а самото имение е листвано за 150 милиона долара. To e с площ 2800 кв. м и предлага няколко гостни, 10 спални, 20 бани и огромна спалня - с размер, два пъти по-голям от средния за американските стандарти.

12.5 милиона долара – Малибу

Носителката на Грами Пинк и нейният съпруг продадоха техния дом в Малибу, който се намира на Wildlife Road. Разположено на площ от над 4 000 кв. м, имението в балийски стил има основна къща, къща за гости, басейн и спа, обградени със зеленина.

Към плажа води частна пътека. Самата къща е с площ 700 кв. м и има огромна стая, трапезария, кухня с два острова, пет спални и седем бани. Плъзгаща стъклена врата се отваря към голяма тераса. Отделно има и гараж за пет коли.

11.3 милиона долара — Windsor Square

Канадският предприемач Робърт Куиг продаде това имение в италиански стил на Томас Суон, изпълнителен директор на инвестиционната компания Swan Group. Сумата е с 1.7 милиона по-ниска от първоначално исканата.

Наскоро реновираната триетажна къща има двойни плъзгащи се врати, дървени подове, професионална кухня и библиотека. По-ниското ниво се използва за винарна, театър, мокър бар, гимнастически салон. Отвън има басейн, спа и гараж за три коли.

Куиг купува къщата преди две години за 4.12 милиона долара.

11.25 милиона долара – Брентууд

Това имение на North Carmelina Avenue е продадено за 1.225 милиона долара по-малко спрямо първоначално исканата цена от 12.475 милиона долара. Купувачи са управляващият директор на Credit Suisse Том Давидов и неговата съпруга – гримьор на звездите Мари Алис Давидов.

Домът в испански стил е разположен на земя от близо 2 000 кв. м. Самото имение е с площ 890 кв. м и се отличава с изтънчен вид, бели стени, дървени подове, сводести тавани с греди.

Жилището разполага с кухня с трапезария, стъклена врата, която води към двора, къща за гости и обособено студио, девет спални и осем и половина бани. Основната спалня е с изглед към Getty Center.

10.5 милиона долара — Pacific Palisades

Адвокатът по корпоративно право Санфорд Хилсбърг продаде дома си на Napoli Drive с 500 000 долара по-малко от първоначално исканата цена. Купувачите са две дружества с ограничена отговорност от Невада и Уайоминг. Имотът е с площ 650 кв. м и разполага с плъзгащи се врати, сводести тавани, каменни подове.

Прозорците за по цялата дължина на стената и откриват гледка към голф игрището. Сред екстрите в къщата са професионална кухня, семейна стая и място за закуска. Основната спалня се отваря към тераса с инфинити басейн. Към имота има още шест спални и седем бани.