Луксозно имение на Лазурния бряг бе обявено за продан за сумата от 1 млрд. евро, информира Forbes.

То разполага с 10 спални, басейн с олимпийски размери, винарска изба, конюшня за 30 коня, зимна градина, зала за тържества и танци, киносалон и невероятна гледка към Средиземно море.

Ботаническата й градина е това, което я прави една от най-красивите къщи в света. Тя е разположена на площ от 140 дка, като за нейните 15 000 вида растения и 20 оранжерии се грижат целогодишно 15 градинари.

„Нито един имот по света до този момент не е обявяван за продан на подобна цена. Дори продаденото преди няколко месеца ранчо в Тексас, разположено на 210 хил. хектара, бе оферирано за сумата от 725 млн. долара, пише bursier.com.

Местоположението обаче в случая също е от съществено значение. Имотите в Сен Жан Кап Фера са най-скъпите в света по цена на квадратен метър, като най-луксозните се предлагат за сумата от 200 000 евро/кв. м, според le-gotha.com.

Голяма част от имотите там вече са собственост на милиардери и световни знаменитости, което е причината само малка част от тях да се предлагат. Със своето население от малко над 2000 души, малкото градче привлича богаташи от целия свят.

През юни, един от съоснователите на Facebook Едуардо Саверин нае цял хотел на това прекрасно място за четири дни, за да може да отпразнува с 350 гости своята сватба.

Продаваното имение е било собственост на белгийския крал Леополд II, който прекарвал почивките си именно на Лазурния бряг. В имението целогодишно живяла младата му любовница Каролине. Двамата се запознават, когато тя е само на 16-годишна възраст, а Леополд – на 64.

Вилата е продадена през 1924 г. на Александър Марние Лапостол, собственик на популярния коняк Grand Marnier.

До юни 2015 г. собственик на имота е наследницата на Grand Marnier Сузане Марние Лапостол. Именно тогава Grand Marnier е закупена от италианската група Campari Cinzano, а имението е част от сделката.