Зашеметяващо имение, разположено на хълм над Сан Франциско, беше продадено за 21.8 млн. долара, което го прави най-скъпия дом в града тази година.

Щатският мегаполис вече може да се похвали със своя справедлив дял от луксозни жилища със средна цена над 900 000 долара. Но това модерно имение с площ от 845 кв. м удари конкуренцията в земята с неговата продажна цена, пише Daily Mail.

Построено през 1901 г., то се намира в Pacific Heights, предлагайки на обитателите си гледка към емблематичния мост Golden Gate.

Имотът се гордее с фасадата си в стил Beaux Arts - с декоративни колони, сложни метални орнаменти по балконите и неокласически архитектурни дърворезби.

Интериорът пък е изцяло реновиран в модерен минималистичен стил, който позволява просторните стаи да предоставят прекрасна панорамна гледка към града и протока на Golden Gate.

Имението има седем спални и седем бани, разположени на три етажа.

Мраморни плотове, спираловидни стълби и не един, а два вградени гардероба оправдават цената на имота, който е най-скъпият, продаден през 2016 г., в Сан Франциско дом.

Няколко милиона долара към стойността на имота са добавени и от намиращите се на последния спа център с инфинити басейн, открита камина на газ и парна баня.

Сградата е построена от Джеймс Мадисън през 1901 г., а по-късно е използвана за подслон на ранени войници от Втората световна война. Имотът се превръща отново в жилищна сграда петдесет години по-късно.

Къщата първоначално излиза на пазара с цена от 28 млн. долара през ноември 2015 г. След това стойността й е свалена до 25 млн. долара, а впоследствие имението е продадено за 21.8 млн. долара през миналата седмица на неизвестен купувач, според Business Insider.

На пазара в Сан Франциско до септември се предлагаше и по-скъп имот – имение за 28.5 млн. долара, но то не беше продадено.

Най-скъпата продажба тази година е значително по-евтина от рекордьора през миналата – тогава имение със седем спални, разположено на 1 486 кв. м, се продаде за 31 млн. долара през 2015 г.

Снимки: zillow, daily mail