Привържениците на републиканците имат възможността да купят къщата от детството на кандидата за президент Доналд Тръмп, която беше обявена за продажба, пише Independent.

Преди да обещае да изгради стена по южната граница с Мексико, Тръмп е бил момче, което вероятно е строило кули с пластмасови блокчета в къщата в Куийнс, Ню Йорк. Пазарната цена на имот, чийто адрес е записан в Акта за раждане от 1946 г. на Тръмп, е 1.4 млн. долара.

Агенцията за недвижими имоти Paramount Realty, която продава къщата с площ 334 кв. м., е обявила начална цена от 849 000 долара, но агентът, отговарящ за продажбата, е убеден, че историческото значение на имота ще предизвика силно наддаване и това ще повиши цената му.

„Няма да имаме проблем с продажбата. Това е идеална възможност да се възползваме от шума около Тръмп“, казва Хауърд Каминовиц от агенцията за недвижими имоти Laffey Real Estate. Но въпреки увереността на агентите по недвижимите имоти цената на къщата намаля от юли насам, когато се оценяваше на 1.64 млн. долара и това предизвика съмнения дали потенциалните купувачи ще пожелаят да живеят в бившия дом на вероятния 45-и президент на САЩ.

Реставраторите от Ню Йорк в момента живеят в дома, „защото искат купувачите да знаят, че са сериозни и искат да контролират графика на продажбата“, казва Миша Хагани от Paramount Realty. “Сигурна съм, че ще има интерес, независимо от връзката на имота с Тръмп. Но кой знае колко ще са истинските купувачи и тези, които просто са любопитни да разберат къде е живял Доналд Тръмп като дете“, допълва тя.

Участниците в наддаването ще трябва да представят гаранция за 90 000 долара, за да се включат в търга.