8 хипотези, които биха станали реалност, ако човечеството заспи за 1000 г.

4531
8 хипотези, които биха станали реалност, ако човечеството заспи за 1000 г.

© Pixabay

Ако хората престанат да съществуват, 3.5 милиона тона боклук - от Япония до Калифорния, ще останат несъбрани.

Това означава, че още повече пластмасови отпадъци ще залеят улиците, горите и океаните. Не би било изненада, ако се събудим след 1000 години и все още има пластмасови чаши на McDonald's, разхвърляни наоколо.

Bright Side представя осем сюрреалистични хипотези, които биха станали реални, ако човечеството заспи за 1000 години.


Горите биха се разпространили навсякъде по Земята
Силно увредената дъждовна гора се нуждае от над 4000 години, за да се възстанови напълно. Човешката дейност затруднява този процес, така че - ако хората не съществуват, дърветата и всички природни елементи ще растат много по-бързо от очакваното.

Животните, които обитават горите, също ще увеличат популаците си, тъй като ще разполагат с изобилие от храна. А те са ключов фактор за регенерация на обезлесената гориста зона. Освен това сенчестолюбивите видове ще имат достатъчно време да възобновят растежа си, което ще отнеме над 160 години.

Огромен брой сгради биха се срутили
Повечето покривни керемиди са с живот между 20 и 30 години. След това ще се появят течове и други проблеми, изискващи човешка намеса. В момента, в който покривът започне да тече, е въпрос на време водата да съсипе дървенията в къщата. Така че дървените конструкции ще си отидат първи.

Стъклените и метални конструкции също биха започнали да се разпадат много бързо. Така че можете да забравите за всички тези супер високи и изискани небостъргачи. Единствените сгради, които вероятно биха оцелели след 1000 години, са каменните.

Планетата би потънала в тъмнина
Още в първия ден от вековния сън на хората повечето електроцентрали на изкопаеми горива ще прекъснат работа. Това ще доведе до спиране на електричеството. Системите на метрото ще спрат да изпомпват вода, което ще наводни тунелите в рамките на 36 часа.

В Аляска резервоарите за съхранение на нефт ще се препълнят и по-късно ще експлодират. Петролът ще започне да се разлива и огромни количества от него ще се окажат в океана.

Повечето домашни любимци биха изчезнали
Домашните любимци, като например малки кучета, биха били най-уязвими и изложени на опасност. Дори да не напуснат пределите на сградите, които обитават, в крайна сметка те ще останат без храна и ще бъдат принудени да излязат и да я потърсят. По-големите кучета, като например немски овчарки, ще могат да се приспособят за живот в дивата природа и да се защитят от хищници.

Котките вероятно също ще успеят да се адаптират към новия си начин на живот. 

Много от историческите паметници биха се превърнали в... история 
Корозията е един от най-големите врагове на всички материали, използвани за изграждането на красивите ни исторически паметници. Само златото е имунизирано срещу нея. Днес замърсителите на въздуха са причина номер едно за корозия. Но дори и човешката дейност да спре внезапно, този проблем няма да изчезне.

Причината: металите се увреждат от кислорода. Това ги кара да ръждясват - нещо, което рано или късно ще доведе до тяхното унищожение

Ако човекът изчезне, лозята и бръшлянът ще се нуждаят само от около 5 години, за да заемат екстериора на сградите. Например, китайското село Хутуван е обезлюдено през 2002 г., а 2 десетилетия по-късно природата го е задладява напълно. 

5 страни, които са съществували 100 години, но вече неОт колапс на древните империи до нови имена, картата на света днес изглежда различно

Много градове биха се оказали под вода

Причината, поради която градове - като Амстердам, все още съществуват, е работата на дренажни системи, язовири и мостове. Но ако хората не са наоколо, за да поддържат тези системи, водата ще ги унищожи. 

Като се има предвид това, градове, като Ню Йорк, Маями и Ню Орлиънс, вероятно ще се окажат под вода. Въз основа на днешните данни, те ще пострадат от екстремно покачване на нивата на водата до 2070 г. Но без хора наоколо, подобно нещо може да отнеме по-малко време.

Хората ще трява да се борят за оцеляването си

Когато се събудят, хората ще трябва да се борят за оцеляването си. Способността им да си сътрудничат и да работят в групи би била от решаващо значение, за да остановят доминация над всички останали същества, обитаващи земята. 

Въпреки че ще имат техническите познания, за да изградят живота си наново, те ще трябва да се върнат към примитивното мислене, за да ловят храна и да се бият за територия с други големи диви животни.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg