Печалбата на ДОМ-Здраве за 2007 г. е 394 хил. лв.

710
Печалбата на ДОМ-Здраве за 2007 г. е 394 хил. лв.

Доброволна осигурителна мрежа – Здраве АД (ДОМ-Здраве АД) заема първото място сред фондовете за доброволно здравно осигуряване по реализиран положителен резултат от дейността си за 2007 г. с 394 хил. лв., сочи информация, предоставена от Комисията по финансов надзор. Това съобщиха за Profit.bg от компанията.

Реализираният премиен приход за изминалата година от ДОМ – Здраве АД е в размер на 3.75 млн. лв., като по данни на КФН дружеството се нарежда на 2-ро място по пазарен дял от 15% - след Дженерали Закрила с 39.00 %. Нарастването спрямо 2006 г. на премийния приход е 4.48 %.

Осигурителното дружество се нарежда и на челна позиция по реализиран премиен приход по т. нар. „Други здравноосигурителни пакети”(Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи) като запазва дела си спрямо 2006 г.

По изплатени обезщетения дружеството е на 3-то място с дял от 9.43 % след Дженерали Закрила и Медико-21. Нарастването на изплатените обезщетения спрямо 2006 г. е в размер на 2.82 на сто.

ДОМ-Здраве АД е сред петте дружества, които по данни на КФН са реализирали положителен резултат от здравноосигурителната си дейност през предходната година.

Сред клиенти на здравния фонд се нареждат холдингът на БТК, Благоевград БТ, Данон-Сердика АД, Булгартрансгаз ЕАД, AIG Life България АД, Загорка АД и др.

Компанията е и първият здравен фонд, който предприе стъпки и вече има одобрение за листване на Българската фондова борса.

Дружеството има сключени договори на територията на цялата страна с лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, в които работят над 11 хил. лекари. Нарастването на мрежата от лечебни заведения на ДОМ-Здраве АД от началото на 2008 г. спрямо миналата година е 30.18%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg