Мобилните телефони се променят с такава скорост, че да затруднят и най-обикновения потребител. Какъв да бъде дисплеят, колко добра може да е камерата, ще живея ли завинаги със зарядно са само малка част от въпросите, които тревожат съвременния човек, излязъл на лов за смартфони.

Днес визията на устройството е от същата изключителна важност, колкото и хардуерът. Ако смятате скоро да сменяте мобилния си телефон, препоръчваме да се запознаете с Honor 8.

Това е тънкото и красиво творение на Huawei, заредено с хардуер за всяко изпитание, на което решите да го подложите. Разбира се, неговите качества ще бъдат описани в следващите редове. Започваме с...

1. Визията

Honor 8 е с тегло от 153 грама и е с дебeлина само от 5.5 милиметра. Стои удобно в ръката и сякаш флиртува с пръстите Ви, защото е един от най-приятните телефони на допир, които някога сме докосвали.

Задната част е създадена толкова оригинално, че отразява слънчевата светлина по изключителен начин и винаги ще бъдете забелязвани, докато държите устройството до ухото си. В задната част ще откриете две камери с 12 МP и способност да записват Full HD видео, докато в предната е позиционирана 8 MP за по-красиви селфита.

Получавате само два бутона и сензор за пръстов отпечатък, който може да се програмира за всякакви други функции. Поставени са само две лога, които стоят в долната част на телефона и често биха мотивирали хората да питат с какво точно устройство сте!

2. Дисплеят

Той е 5.2-инчов и буквално стига до извивките на тялото му. Може спокойно да възпроизвежда Full HD и е изключително наситен и удобен за гледане видео файлове или четене на книги. Благодарение на яркостта, всеки следващ уеб сайт ще бъде удоволствие за очите.

Същото важи и за игрите, отричани от абсолютно всеки, но перфектна загуба на време за мнозина.

3. Хардуерът

Получавате 8-ядрен Octa-core Huawei Kirin 950, 4 GB RAM и 32 или 64 GB пространство за всичко необходимо, но имате опция да поставите и слот за microSD карта. Излишно е да казваме, че връзката е 4G в 2016 година, но ако все пак се притеснявате, устройството разполага със светкавична връзка и отваря сайтове за няколко секунди.

Опитахме се многократно да проведем няколко Benchmark теста, но 3 от 3 програми ни казаха, че устройството е ново и не могат да ни дадат информация, докато 4-ото реши да зарежда своята графика около половин час, което ни отказа.

По тази причина свалихме Need For Speed и решихме да проверим дали ще върви. Резултатът наистина беше впечатляващ и играта постоянно предлагаше висок FPS, както и динамична яркост на дисплея (лично ние бяхме пълна скръб, затова няма да коментираме тази тема).

4. Сензорът за пръстов отпечатък

Всеки по-модерен телефон трябва да разполага с такъв, за да е сигурно, че всичката лична информация ще бъде запазена от нежелано посегателство.

Нека опишем как работи сензорът. Скоростта му на отключване, когато бъде допрян правилният пръст, отнема времето, за което средностатистическият човек мига. Всичко ще бъде завинаги защитено!

5. Двете камери

Едната е цветна, другата снима черно-бяло и по този начин засилва светлината, когато решите да правите нощни снимки. Няма да откриете следите на Leica, но качеството е почти толкова добро, за да не може да направите разликата.

Близките кадри са впечатляващи, а нощните са радост за окото. Предната 8 MP камера пък отговаря за запаметяването на всеки по-специален момент от живота Ви и със сигурност ще оцените детайлността на снимките.

6. Батерията

Литиево-полимерна с 3000 mAh и достатъчно разумен софтуер и хардуер, които да пестят всеки процент от нея. Дори и с максимална осветеност на дисплея, правене на нощни снимки, опити за игра, сваляне на приложения, сърфиране в мрежата и правене на Bechmark тестове, не успяхме дори да стигнем до средата.

Подозираме, че телефонът ще бъде все още работещ и след часове, точно както беше и случаят с Nova. Това означава, че Honor няма да ви предаде в най-неудобния момент и винаги ще бъде на разположение при нужда. А ако сте от хората, които поставят всяка батерия на изпитание, този телефон се зарежда със светлинна скорост.

Заключение

Ако наистина искате максималното изживяване за парите си, не желаете да правите компромиси и просто ви се ще да имате актуален телефон за следващите няколко години, не се замисляйте. Honor е бърз, удобен, различен и впечатляващ във всяко отношение.

Друга много важна подробност е, че новата клиентска програма на Huawei ще задоволи абсолютно всички нужди на потребителя и дори ще подмени счупения дисплей безплатно в първите два месеца от закупуването. Повече информация за центъра можете да откриете тук!