ДОМ – Здраве е на второ място по пазарен дял със 17.29% към края на април

1610
ДОМ – Здраве е на второ място по пазарен дял със 17.29% към края на април

Доброволна осигурителна мрежа  Здраве АД (ДОМ-Здраве АД) продължава тенденцията да увеличава пазарния си дял. По последни данни на Комисията по финансов надзор (КФН) дружеството заема второ място със 17.29% към 30-ти април, след Дженерали Закрила с 27.05%, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Премийният приход към същата дата, реализиран от фонда е в размер на 1.84 млн. лв. Нарастването му спрямо същия период на 2007 г. е в размер на 60.75%.

ДОМ-Здраве АД се нарежда на 1-во място по реализиран премиен приход по т.нар. „Други здравноосигурителни пакети” от 45.76 %. Изплатените обезщетения към 30 април нареждат дружеството на трето място с дял от 10.71 %, след „Дженерали Закрила” с 56.03% и Медико-21 с 11.94 %.

Нарастването на изплатените обезщетения спрямо същия отчетен период на 2007 г. е в размер на 31.03 %. Дружеството запазва втората си позиция по изплатени обезщетения по т.нар. „Други здравноосигурителни пакети” спрямо същия отчетен период на 2007г.

Тази седмица стана ясно, че на редовното годишно ОСА освободи от отговорност за 2007 г. Съвета на директорите на фонда и му делегира да извърши извънборсово увеличение на капитала до номинален размер от 20 млн. лв. чрез издаване на нови акции с номинал от 1 лв. всяка и/или облигации (вкл. и конвертируеми).

Повече за новината може да прочетете тук.

Снимка: Илко Семерджиев, изп. директор на ДОМ - Здраве АД (pic.bg)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg