Generali PPF Holding придоби полския застраховател Proama. Холдингът е подписал споразумение за закупуване с досегашния собственик на компанията – френската Groupama вчера (23 юли 2012 г.), съобщиха от пресцентъра на италианската компания.

Сделката подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи.

Proama е активна предимно в сегмента продажби на дребно и по-конкретно в автомобилното застраховане. Компанията стартира първата си застрахователна кампания в края на януари 2012 г. и до момента е продала над 100 хил. застрахователни полици.

След приключване на сделката, Generali PPF Holding планира да запази Proama като отделна компания и ще оперира в Полша чрез два отделни бранда – Generali и Proama.

"Полша е стратегически пазар за нас. Той показва един от най-високите коефициенти на растеж в Централна и Източна Европа. Придобиването на Proama ще ни помогне да разширим нашата дейност на този многообещаващ пазар", заяви изпълнителният директор на Generali PPF Holding Ладислав Бартоничек.

Според Бартоничек Proama е компания с много добра стратегия, отлични реализаторски умения и мениджмънт, който реагира адекватно на нуждите на пазара. Generali PPF Holding планира да развие допълнително този модел на предлагане, за да увеличи още повече пазарните си възможности.