Слуховете за продажбата на ДЗИ са попаднали в белгийските медии, след като те са взели информацията от българския вестник "Преса", става ясно от разпространено до медиите официално изявление на говорителя на собственика на застрахователната компания - белгийската група KBC. Ето какво гласи то в прав текст:

„Уважаеми колеги,

Бяхме информирани, че през последните няколко дни в България циркулират някои напълно безпочвени слухове относно ДЗИ.

Още на 27 януари 2012 г. ние дадохме разяснения за тези неоснователни слухове на журналиста от вестник „Преса“ и нашата реакция беше публикувана на 28 януари 2012 г. (в споменатия вестник бе публикувано за първи път твърдението за продажбата на ДЗИ - б. п.)

За съжаление, журналистът от беглийския вестник „De Standaard“ не е видял публикуваната в българския вестник корекция. Той ще публикува корекция с нашата реакция в утрешния вестник (на 2 февруари 2012 г. – б. п.).

Въпреки, че по принцип не реагираме на такива тотално необосвоани слухове, ние още веднъж повтаряме и потвърждаваме, че ДЗИ (и СИБАНК) са и остават да бъдат ключови компании, и че България е и ще остане ключов пазар за групата KBC и неразделна част от нейната стратегията.

Надявам се, че по този начин напълно изясняваме факта, че става въпрос за съвсем безпочвени слухове и ще бъдем благодарни, ако спрете да ги разпространявате и публикувате, тъй като вярваме, че вашите читатели и собственици очакват да четат само коректни новини, а не безпочвени и налудничави мълви.

Предварително ви благодаря, поздрави

Вивиан Хуйбрехт

Говорител и главен ръководител на комуникации на KBC Group"