Застрахователно дружество „КД Живот” се нареди в топ 3 по дял на българския пазар на застраховки „Живот” свързани с инвестиционен фонд. За по-малко от година от старта на дейността си компанията зае трето място в този сегмент по данни към края на март т. г.

Близо 99 % от застраховките, сключени от фирмата, са с инвестиционен характер. Дружеството предлага два модерни продукта от този вид – „Фондполица” и „Фондполица с инвестиционен пакет”. Застраховките позволяват да се постигне по-висока доходност чрез вложения на капиталовия пазар. Клиентите могат да постигнат това без да е необходимо да притежават експертни познания за борсовата търговия. Тези продукти на „КД Живот” се ползват от хора с различен социален профил на възраст между 18 и 65 години.

Продуктът „Фондполица” дава възможност клиентът сам да определи каква част от неговите пари да бъдат заделени за инвестиция и каква за застрахователно покритие. Той може да избира между няколко фонда - нискорисков, балансиран, и високодоходен. По време на застрахователния договор избраните фондове могат да бъдат променяни.

С „Фондполица с инвестиционен пакет” професионален инвестиционен мениджър следи пазарите и минимум веднъж годишно прави промени в портфейла на клиента. Така застрахованият оптимизира инвестициите си и постига по-добра доходност.
Продуктът вече беше отличен с награда „Финансов продукт на годината” в категория „Животозастраховане и осигуряване“ на международното финансово изложение „Банки Инвестиции Пари“ 2008.

За 12 месеца от старта си у нас, „КД Живот” откри 12 офиса в България. Компанията вече има свои представителства в София, Сливен, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Към момента във фирмата работят над 200 души. Компанията планира да открие офиси във всички по-големи градове в България през следващите години и да покрие максимално територията на страната чрез агентската си мрежа.

„КД Живот” планира да достигне 10 % дял на пазара на застраховки „Живот” в България до десетата си година у нас. По данни към края на май т.г. компанията е постигнала около 1 % дял на пазара на животозастраховането в България.

ЗД „КД Живот” АД стартира дейността си в България през май 2007 г. Компанията е част от словенската международна финансова група „КД Груп”. Тя е една от водещите групи за финансови услуги в Централна и Югоизточна Европа с активи в размер на над 1 млрд евро. Освен в Словения, групата има представителства в България, Хърватска, Люксембург, Румъния, Сърбия, Словакия, Полша, Чехия и САЩ. Животозастрахователният бизнес на „КД Груп” се извършва чрез компаниите „Адриатик Словеника” и „Словеника Живление”.